Gelgaudiškyje, Šakių rajone, rastas senas, aklas, valkataujantis šuo. Jį greitai pastebėjo ir pradėjo maitinti vietos mokinės. Galiausiai šuneliui buvo suorganizuota pagalba, gyvūnų globėjai jau važiavo iš Kauno jo pasiimti, tačiau seniūnas surado kitokį problemos sprendimo būdą – išvežė už savo seniūnijos ribų ir paleido trijų kelių sankryžoje.

Gyvūnų globėja Ieva, kuri kartu su draugu miškuose ieško šunelio, teigė, kad seniūnas aiškino, jog taip išsprendė beglobio gyvūno problemą: „Jis šunį išvežė, nes taip taupė savivaldybės lėšas. Jis teigė, kad pasielgė gerai ir išsprendė problemą. Kai pradėjau šnekėti apie įstatymus, kuriuos jis pažeidė, seniūnas pradėjo maišytis, kalbėti, kiek daug tokių šunų yra ir taip toliau. Vaikai bandė visais būdais šuniui padėti, o tai sužinojęs seniūnas tiesiog pasiėmė šunį, išvežė už savo seniūnijos ribų ir išmetė. Jis apskritai nebuvo linkęs bendradarbiauti, tačiau kai pasakiau, kad kreipsiuosi į žurnalistus, jis toną pakeitė. Jis nuvežė ir parodė vietą, kur išmetė šunį.“

Eina teisiniu keliu

Į GRYNAS.lt redakciją dar kartą kreipėsi gyvūnų globos savanorė Ieva, kuri ilgą laiką ieškojo pasiklydusio šuns, tačiau visos pastangos buvo bevaisės. Vis dėlto savanorė papasakojo išsiaiškinusi visą šokiruojančią istoriją. Pasirodo, šunelis turėjo mylinčius šeimininkus, kurie norėjo su juo atsisveikinti ir jį užmigdyti dėl senatvės. Tačiau galimai veterinaras vietoj užmigdymo pasmerkė šunį valkatavimui.
Nuvežiau šunį, kad jį užmigdytų, nes jis apako, vargo, iš antro aukšto jau nenulipdavo laiptais, mes nenorėjome, kad jis kankintųsi. Veterinarijos vaistinėje dirbęs veterinaras teigė, kad gali padaryti šią paslaugą, atrodė, kad žmogus buvo geranoriškas. Prie mūsų akių suleido šuniui raminančių, jis sakė, kad vakare turėtų atvažiuoti utilizavimo mašina ir jį išveš. Taip ir atsisveikinome. O paskui išgirstame, kad tas vargšelis šuo vaikščioja po Gelgaudiškio miškus. Pats veterinaras gyvena Gelgaudiškyje, todėl, matyt, nuėjęs ir paleido tą šunį.
Šeimininkas Antanas

„Paaiškėjo, kad tas šunelis turėjo šeimininkus, jis buvo mylimas, prižiūrėtas, skiepytas. Kadangi šunelis jau stipriai sirgo, buvo apakęs, tie žmonės nusprendė atsisveikinti ir jį užmigdyti. Jie nuvežė šunelį pas vietinį veterinarą. Kažkokiu būdu šunelis iš veterinaro, kuris turėjo jį užmigdyti, atsirado Gelgaudiškio apylinkėse“, - pasakojo savanorė.

Pašnekovė teigė, kad yra pradėtas tyrimas policijoje: „Matyt, veterinaras taip taupė pinigus ir jį išmetė. Mes to šunelio labai ilgai ieškojome, tačiau niekur neradome, tada nusprendžiau eiti teisiniu keliu. Šakių komisariate parašiau pareiškimą ir buvo pradėtas tyrimas. Tačiau greičiausiai jis nepasieks teismo.“

Šeimininkams labai skaudu

Nuskriausto šunelio šeimininkas Antanas portalui GRYNAS.lt teigė, kad buvo labai skaudu pamatyti, jog neužmigdytas šuo valkatauja gatvėse.

„Nuvežiau šunį, kad jį užmigdytų, nes jis apako, vargo, iš antro aukšto jau nenulipdavo laiptais. Mes nenorėjome, kad jis kankintųsi. Veterinarijos vaistinėje dirbęs veterinaras teigė, kad gali padaryti šią paslaugą. Atrodė, kad žmogus buvo geranoriškas. Prie mūsų akių suleido šuniui raminančių, jis sakė, kad vakare turėtų atvažiuoti utilizavimo mašina ir jį išveš. Taip ir atsisveikinome. O paskui išgirstame, kad tas vargšelis šuo vaikščioja po Gelgaudiškio miškus. Pats veterinaras gyvena Gelgaudiškyje, todėl, matyt, nuėjęs ir paleido tą šunį. Tai buvo baisus sukrėtimas“, - pasakojo šeimininkas.

Pašnekovo teigimu, paaiškėjus šioms aplinkybėms veterinaras gynėsi: „Kai tik išgirdau, sėdau į mašiną, norėjau pasikalbėti su seniūnu, tačiau jo neradau. Nuvažiavau pas veterinarą, o jis sakė, kad viską padarė, kas nuo jo priklauso. Kaip visi žmonės, jis pradėjo gintis. Sumokėjau jam 20 eurų, bet, aišku, jis jokio kvito man nedavė. Man yra labai skaudu, anūkėm net negalėjom sakyti, kur tas šuo yra.“
Paaiškėjo, kad tas šunelis turėjo šeimininkus, jis buvo mylimas, prižiūrėtas, skiepytas. Kadangi šunelis jau stipriai sirgo, buvo apakęs, tie žmonės nusprendė atsisveikinti ir jį užmigdyti. Jie nuvežė šunelį pas vietinį veterinarą. Kažkokiu būdu šunelis iš veterinaro, kuris turėjo jį užmigdyti, atsirado valkataudamas apylinkėse.
Savanorė Ieva

Šuo, išmestas du kartus

Šio šuns likimas buvo tikrai nepavydėtinas, nes pasirodo, kad jis galimai buvo išmestas du kartus. Vieną kartą, pasak pašnekovų, veterinaro, kuris turėjo jį užmigdyti ir pasirūpinti juo kūnu, kitą kartą – seniūno, kuris nuvežė į mišką ir jį paliko.

GRYNAS.lt redakcijai pavyko susisiekti su Šakių veterinarijos vaistinėje dirbančiu gydytoju, jis patikino žinantis visą šią istoriją, tačiau teigė, kad telefonu situacijos nekomentuos ir informacijos neteiks.

Gelgaudiškio seniūnas Vincas Dabravolskis anksčiau neneigė, kad išvežė šunį už miesto ir jį paleido. Jis teigė, kad gyventojai skundėsi dėl šuns.

„Kažkas atvežė ir paleido tą šunį, visi skundėsi juo, tai aš jį prisiviliojau ir nuvežęs toliau paleidau ant kelio“, - sakė seniūnas.

Jis teigė nežinojęs, kad atvažiuoja globėjai šuns išsivežti: „Visi pas mus ėmė skųstis ir dejuoti, kad to šuns plaukai slenkantys, vaikai lenda prie jo. Žmonės bijojo, kad neužsikrėstų. Jeigu būtume žinoję, kad atvažiuoja, nebūčiau jo niekur vežęs."