„Kartais pajuntame, kad iš gyvūnėlio snukučio sklinda nemalonus kvapas. Tai - ženklas, kad kažkas negerai su jo dantimis, - sakė veterinarijos gydytojas, Jakovo veterinarijos centro direktorius Jakovas Šengautas. - Šią problemą išduoda ir pakitęs gyvūno elgesys: anksčiau puldavo prie ėdalo dubenėlio ir godžiai ėsdavo, o turėdamas nesveikus dantis maistą renkasi atsargiai, paima gabaliuką ir numeta arba kramto viena puse.“

Pasak veterinarijos gydytojo, kai kurie šeimininkai savo šuniui duoda graužti kaulų tikėdamiesi, kad tai apsaugos nuo apnašų, tačiau kaulai pridaro kitų problemų.

„Dantys valosi, bet ir lūžta“, - sakė jis. Todėl kai žmonės klausia, ar reikia gyvūnams valyti dantis, jis sako, kad reikia.

„Įsivaizduokite, kas būtų, jei mes metų metus nevalytume dantų. Jauniems gyvūnams dantys problemų nekelia. Tačiau senstant, ypač smulkių veislių šunims (jorkšyro terjerams, čichuachua), jau ir penkerių metų sulaukus tenka traukti sugedusius. Randame dideles sankaupas dantų akmenų,“- teigė J. Šengautas.