Kaip rašo dailymail.co.uk, šarka į ponų Bloomų šeimą pateko per laimingą atsitiktinumą – jauniausias šeimos narys, berniukas Nojus ją rado apleistą ant žemės, ji buvo vos kelių savaičių amžiaus. Šeima globoti paukštį apsiėmė, nes suprato, kad galės suteikti jam reikiamą pagalbą ir prieglobstį.

„Pingvinas mūsų šeimos nariu tapo nuo 2013-ųjų, kuomet sūnus Nojus ją rado ant žemės. Nusprendėme ją auginti patys, nes pasitikėjome savo jėgomis – žinojome, kad turime pakankamai žinių ir laiko, kaip geriausia paukšteliu pasirūpinti. Mano geriausia draugė veterinarė, ji sudarė specialų paukščio mitybos racioną, norint paruošti jam tinkamą lesalą anksčiau užtrukdavau apie pusvalandį“, - „Dailymail Australia“ pasakojo šarkos šeimininkas, fotografas ponas Bloomas.

Jis pripažino, kad vaikai šarką tiesiog dievina. „Vaikai ją myli kaip kokį šunį, mums tai tapo taip įprasta, kad ji visur šalia, kad ir ką mes bedarytume“.

Ir iš tiesų užburiančio grožio nuotraukos pasako labai daug – šarka šeimos gyvenime dalyvauja visur – kartu valgo, kartu miega, žaidžia, sėdi ant kompiuterio, netgi stebi, kaip vaikai valosi dantis ir t.t. ir pan.

„Šarka labai mėgsta dantų pastą, todėl, kai vaikai valosi dantis, ji kiša savo snapą jiems į burną. Įprastai ji dieną praleidžia skraidydama ir medžiodama, tačiau į pavakarę jį grįžta į namą ir visada pasitinka iš mokyklos pareinančius vaikus. Ji mosuoja savo sparnais iš džiaugsmo ir labai mėgsta su jais kartu valgyti. Kai mes valgome, ji kartais grybštelti vieną kitą kąsnį ir nuo stalo, o kartais netgi pagriebia ir nusineša ir visą gabalą mėsos“, - dailymail.co.uk pasakojo ponas Bloomas.

Jo profesionalios fotografijos iš šeimos gyvenimo kartu su šarka, patalpintos Instragram platformoje susilaukė daugybės peržiūrų.

„Džiaugsmas, kurį ji atnešė į mūsų namus, būdama kartu su visa šeima, yra tiesiog neišmatuojamas“, - sakė šarkos, vardu Pingvinas globėjas.