Didžiausio Biržų rajone avininkystės ūkio savininkei neramu, kad pavasarį prasidėjus ganiavos sezonui vilkai vėl sugrįš.

K.Milišiūnienė su vyru Jūru pirmadienio rytą susiruošė į už kelių kilometrų nuo fermos esančią ganyklą. Tądien jie ketino maždaug 550 avelių pulką, iš pievų parginti į tvartą.

Tačiau ganykloje ūkininkai pamatė, kad anksčiau nei jie avis aplankė vilkai. Iš viso buvo rastos 15 negyvų avių perkąstomis gerklėmis, dar kelios – stipriai apkandžiotos.

Visos vilkų papjautos juodgalvės avys buvo ėringos, todėl Milišiūnai neteko ir maždaug 20-ies jauniklių. Avių augintojai baiminasi, kad ir kitos vesiančios šios bandos avys dėl patirto stresa gali prarasti savo jauniklius.

Pasak jau maždaug 20 metų avis auginančių Milišiūnų, vilkai jų augintines užpuolė pirmąkart – iki šiol Juostaviečių kaimo apylinkėse jie gyvulių neužpuldinėjo. Prieš keletą metų kelias Milišiūnų avis papjovė iš kažkur atsibastęs šuo. Tačiau šįkart ūkininkai neabejoja, kad čia būta vilkų – jie peršoko per beveik 1 m aukščio elektrinį tinklą.

„Jie puolė ne dėl to, kad būtų alkani – aveles tik papjovė, bet nesuėdė. Taip vilkai elgiasi, kai moko savo jauniklius medžioti. Tačiau jų jaunikliai dabar jau turėtų būti užaugę“, – stebėjosi Biržų valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Adolfas Rinkūnas.