Jau šį penktadienį gruodžio 14 d. 15 val. dar neturintys dovanų ir norintys savo rankomis iš antrinių žaliavų pasigaminti originalią dovaną kviečiami atvykti į Šv. Stepono g. 5 vyksiančias Eko-Kalėdų dirbtuves. Čia, padedant menininkei, vilniečiai ir miesto svečiai kurs originalius kūrinius savo artimiesiems.

„Plastikinis butelis, kompiuterio dalys, ar kitos žaliavos gali lengvai atgimti antram gyvenimui. Tereikia pasitelkti kūrybingumą ir jo pagalba sukurti kažką ypatingo. Siekiame, kad dirbtuvių dalyviai įsitikintų, jog nebūtina kasmet Kalėdoms ieškoti kažko naujo“, - sako dirbtuvių organizatorius, Semiotinių tyrimų centro atstovas, Martynas Norbutas.

Pasak M. Norbuto, renginį „Absurdo idėjų“ galerijoje-dirbtuvėse vesianti menininkė Jurgita Jakubauskaitė pati ėmėsi ieškoti medžiagų būsimiems kūriniams. Todėl dalyviams nereikia nieko atsinešti – viskas bus paruošta.

„Norime, kad atėjusieji į dirbtuves pasigamintų daiktą, kuris turės konkrečią paskirtį ir bus naudojamas. Tikrai neketiname skatinti gaminti niekučių, kurie vėliau stovės ir rinks dulkes. Eko – tai ne tik žaliavos, bet ir koncepcija, leidžianti užtikrinti antrąjį daiktų gyvenimą“, - sako dirbtuvių organizatorė, Darnios plėtros instituto atstovė, Sigutė Dautartaitė.

Vis dėlto, renginio organizatoriai – Semiotinių tyrimų centras, Darnios plėtros institutas ir Žali.LT, pabrėžia, kad į dirbtuves, kurios vyksta pirmą kartą, būtina registruotis el. paštu – ekorusys@gmail.com. Tikimasi, kad dirbtuvėse galimybę pasigaminti originalias dovanas turės ne mažiau nei 25 vilniečiai.

Eko-Kalėdų dirbtuvių plakatas