„Parkas atgaus savo istorinį vaizdą, nes projektuotojai daug dirbo naudodamiesi archyvais, ieškojo medžiagos. Sovietmečiu buvo sugadinta daug parko fragmentų neliko tvoros, kurią žagariečiai vadina volu. Blogos būklės yra ir takai bei didžiausia parko vertybė – senieji parko medžiai, kurie bus gydomi“, – situaciją apibendrino Žagarės regioninio parko direktorius Mindaugas Balčiūnas.

Parkui sutvarkyti gauta 11 mln. eurų Europos sąjungos fondų parama. Sutartį pasirašiusių rangovų laukia nemažai darbų – ne tik sutvarkyti takus, bet ir pagydyti unikalius medžius.

„Bus sutvarkytas visos komunikacijos: inžinerijos tinklai, drenažas, elektra, apšvietimas, įrengta daugybė takų, medžiai bus ne tik sodinami, bet ir gydomi. Be to, projekte numatyta įrengti hipodromą“, – teigė darbus atliksiančios UAB „Irdaiva“ direktorius Irmantas Kubilius.

Parką naujai suprojektavo ir 1900-aisiais baigė pertvarkyti žymus dendrologas Geeorgas Kuphaldtas, kuris taip pat projektavo ir Palangos parką. Jis išplanuotas pagal kraštovaizdinį stilių, pasodinta daugiau nei 200 rūšių želdinių.