Renginio išvakarėse Druskininkų žaliųjų pirmininkas Laurynas Okockis išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad pačiame Druskininkų miesto centre, prie Kalėdų eglės, „vyksta gyvūnų kankinimas“. Jis teigė, jog žalieji sunerimę, kad naujametę naktį „gyvūnai gali būti fiziškai ir psichiškai traumuoti, paveikti neblaivių piliečių arba sužaloti šaudomomis petardomis“.

Druskininkų aplinkosaugos aktyvistai dėl galimai kankinamų gyvūnų teigia kreipęsi į Veterinarijos tarnybą, Druskininkų savivaldybės merą, administracijos direktorių ir prakartėlę prižiūrinčios Druskininkų paslaugų ūkio įmonės vadovę. Jie reikalavo iki gruodžio 31 d. išvežti asiliuką ir avis iš aikštės bei „suteikti jiems tinkamas sąlygas gyventi uždarose patalpose“, o laikymą atviroje prakartėlėje vadino žiauriu elgesiu su gyvūnais ir jų kankinimu.

Į žaliųjų kreipimąsi buvo atsižvelgta ir šiandien, prieš pat Druskininkų pramogų aikštėje jų surengtą nesankcionuotą piketą Druskininkų paslaugų ūkio įmonės darbininkai išgabeno asiliuką, avis ir jų šieną.

Gyvos avys ir asiliukas Druskininkų pramogų aikštės prakartėlėje buvo laikomi nuo pat jos atidarymo gruodžio 5 d., o išardyti prakartėlę planuota ne anksčiau kaip sausio 12 d.