Moteris kaltinama sukėlusi šuniui, vardu bėgikas („Roadrunner“ – angl.) daugybę sužeidimų maždaug prieš mėnesį laiko nuosavame bute. Ir net keli liudininkai patvirtino, kad matė šį moters poelgį.

Gyvūno sužeidimai buvo tokie stiprūs, kad veterinarams teko pašalinti jo akis. Liudininkai teigė, kad matė, kaip moteris ir anksčiau žiauriai elgėsi su savo augintiniu: apvyniodavo pavadėlį aplink kaklą ir tempdavo į lauką arba jį spardė.

Gyvūnų kontrolės atstovai sakė, kad per savo darbo laiką matė įvairių sužalotų gyvūnų, tačiau šio šuns sužeidimai buvo vieni sunkiausių.
Amerikietės sužalotas šuo

K. Anderson buvo suimta ir stos prieš teismą. Ji policijos tyrėjams aiškino, kad šuo pats pabėgo iš buto ir ji nespėjo jo sugauti prieš atsitrenkiant į automobilį. Po to moteris sakė, kad supanikavo ir paliko šunį ant kelio be medicininės pagalbos.

Jos sužadėtinis Darrellis Doronas teigė, kad liudininkai, matę smurtą, melavo: „Kimberly yra gera moteris ir labai myli gyvūnus. Ji niekada taip nepasielgtų su savo augintiniu.“

Jeigu moteris būtų nuteista, jos lauktų nuo dviejų iki keturių metų kalėjimas ir 5000 JAV dolerių bauda.

K. Anderson buvo įpareigota atiduoti dar vieną savo šunį, vardu Perlas, tačiau jos sužadėtinis teigė, kad to padaryti neleis ir išsiuntė šunį pas giminaičius, kol jo sužadėtinė kovoja teismuose.

Moteris ir anksčiau yra patekusi į miesto gyvūnų kontrolės įstaigos akiratį.