Į įvykio vietą išskubėję organizacijos savanoriai šunelį, vėliau pavadintą Jordanu, rado tupintį baloje ir drebantį iš baimės. Įvykio liudininkų teigimu, benamis šuo buvo brutaliai sužalotas, jam nupjauta koja ir jis numestas iš 3 metrų aukščio į betoninį Los Angelo kanalą. Atvykę gelbėtojai tam, kad galėtų nusileisti į kanalą, betonine siena nuleido kopėčias. Jų išvystas vaizdas sukrečia. Šunelis glostomas gailiai inkščia ir savanoriai konstatuoja, kad jį transportuoti reikės krepšelio – šunelio būklė tikrai sunki, jis patyrė daug sužalojimų.

„O, Dieve, mano – kažkas tiesiogine to žodžio prasme nupjovė šuneliui koją“, - baisisi savanoris, pakėlęs šunytį ir įsodinęs jį į krepšelį.

Vėliau sužalotas šuo nugabenamas į ligoninę – jam suteikiama medicininė pagalba. Jis sveiksta, savanoriai pasirūpina šunelį tinkamai išprausti. Po keturių dienų, jam sustiprėjus, atliekama kojos operacija. Šunelis suranda globėją ir graudi istorija baigiasi laimingai.

GRYNAS.lt primena, kad 2009 metais panaši istorija tik su liūdna pabaiga nutiko ir Lietuvoje. Tuo metu Kaune nuo tilto numestas šunelis Pipiras neišgyveno. Daugiau nei parą po tiltu prasikankinęs Pipiras liko gyvas. Tačiau dėl sutrupėjusių kojų ir dubens kaulų jis nepajėgė atsikelti, vos įstengė paėsti ir palakti. Šuniui buvo atlikta operacija, tačiau po kelių dienų jis mirė. Istorija buvo paskleista net užsienio žiniasklaidoje, o taip žiauriai su šuniui pasielgusiam žmogui siūlyta skirti 10 mėnesių ir 10 parų laisvės atėmimo.