Lietuvos zoologijos sodas tokį konkursą organizuoja pirmą kartą: „Norime parodyti edukacinės veiklos ir gamtos išsaugojimo temų mokyklose svarbą. Būtų labai smagu, jeigu šis konkursas sulauktų daug dėmesio iš visos Lietuvos moksleivių“ – apie „Jaunojo gamtininko“ konkursą kalbėjo zoologijos sodo edukologė Violeta.

Lietuvos zoologijos sodas kviečia dalyvauti visus susidomėjusius moksleivius „Jei esi aktyvus, domiesi gamta ir laisvu laiku noriai lankai įvairius būrelius, zoologijos sodas laukia tavęs „Jaunojo gamtininko“ konkurse“, - dalyvauti renginyje kvietė ir renginio organizatoriai.

Moksleiviai ne tik galės laimėti pinigines premijas, bet ir turės galimybę dalyvauti jiems paruoštoje ekskursijoje po zoologijos sodą. „Pažinti gamtą, suprasti, kuo gyvūnai skiriasi nuo mūsų galima tik pamačius, kaip jie elgiasi, kokie yra tai rūšiai būdingi bruožai, todėl „Jaunojo gamtininko“ ekskursija sode bus skirta ne tik pamatyti, bet ir ištikrųjų pažinti mus supančią gamtą“ – apie konkurso dalyviams ruošiamą privačią ekskursiją pasakojo zoologijos sodo vyriausioji biologė Virginija.

Moksleiviai, norintys dalyvauti konkurse, gali registruotis iki gruodžio 4 dienos. Trys moksleiviai, geriausiai atlikę konkurso užduotis, turės galimybę laimėti Adomo Vilimavičiaus fondo įsteigtas premijas. Už pirmąją vietą – 400 litų, už antrąją vietą - 200 litų, už trečiąją vietą - 100 litų. Daugiau informacijos www.zoosodas.lt.

Lietuvos zoologijos sode iš tiesų yra ką pamatyti, šiandien priskaičiuojama apie 2000 vienetų gyvūnų. Šią kolekciją sudaro per 250 rūšių, iš kurių nemažai yra įtrauktos į Lietuvos ir Tarptautinę raudonąsias knygas.

Lietuvos zoologijos sodas dalyvauja retų ir nykstančių gyvūnų europinėje veisimo programoje (EEP) nuo 1992 metų.

Zoologijos sodas oficialiai buvo atidarytas 1938 metų liepos 1 dieną. Šiuo metu į jį atvyksta lankytojai tiek iš Lietuvos, tiek ir iš užsienio.