„Vadovo pasikeitimas su būsimais pokyčiais neturi nieko bendro. Vadovas pats parašė pareiškimą, norėdamas išeiti. Bet naujam vadovui bus keliamas uždavinys iš esmės pertvarkyti Kauno zoologijos sodą, - teigė Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis. - Jie ten yra pasidarę preliminarius skaičiavimus, kurie siekia kelis šimtus milijonų litų. Mano galva, tai nerealūs skaičiai – tokių pinigų, net prašant paramos iš Europos Sąjungos, nebus nei šitam, nei kitam finansiniam
Valentinas Mazuronis
periodui. Norėčiau kalbėti su Kauno meru, kviesti jį ir visą Lietuvos visuomenę teikti pasiūlymus ir zoologijos sodą padaryti moderniu zoologijos sodu. Taip, tai dideli pinigai, bet gal etapais? Visgi tai pagrindinis zoologijos sodas mūsų valstybėje. Turime jį paversti iš sodo, kuris primena gyvūnų kalėjimą, į tikrą zoo-sodą, kuris turėtų ir edukacinę prasmę. Kauno zoologijos sodą reikia padaryti ... Kauno zoologijos sodu!“.
Aplinkos ministras vylėsi rasti tokį žmogų zoologijos sodo vadovo pareigoms, kuris būtų energingas ir „degtų“ pokyčių idėja.
L. Jonauskas
Aptvarai nepritaikyti nei patiems žvėrims, nei lankytojams, kad žmonės galėtų juos apžiūrėti. Šiaip jau, viskas ten yra pasenę.

„Norėčiau, kad tai būtų žmogus, kuris suprastų ir pritartų toms idėjoms, kurias ką tik jums išsakiau. Ir dar daugiau – kad jis imtųsi vedančio, organizacinio vaidmens. Zoologijos sodas, nesvarbu, kad jis įkurtas Kaune, yra valstybinėS reikšmės objektas. Ir jei kalbame apie vaikų edukaciją, Jūrų muziejus Klaipėdoje pastaruoju metu lenkia zoologijos sodą teigiamais pokyčiais“, - dėstė V. Mazuronis.

Pats V. Dumčius kol kas nerado laiko atsakyti į klausimą, kokia yra jo pasitraukimo priežastis.

Sovietiniai aptvarai nepritaikyti nei žvėrims, nei lankytojams

Zoologijos sodo klausimą pavesta kuruoti viceministrui Linui Jonauskui. Jis teigė, jog Lietuvos zoologijos sodo galimybių studija, numatanti kaip šalies zoologijos sodas turėtų atrodyti, bus pabaigta šių metų gegužės mėnesį.

Linas Jonauskas
„Šiandien jis (zoologijos sodas, - red. past.) yra tikrai prastos būklės. Jis turėtų būti bent jau panašus į europinius, tapti edukaciniu centru, rekreacijos centru, generuoti kokias nors pajamas, ekspozicija turėtų būti išplėsta. Iki gegužės mėnesio, tikiuosi, rasime kompetentingą žmogų, kuris vadovautų šiam zoologijos sodui“, - kalbėjo L. Jonauskas.

Viceministras teigė, jog didžiausia šiandieninė sodo problema – netinkamas gyvūnų eksponavimas, sovietiniai aptvarai. Tokio senumo aptvarų Europos zoologijos soduose nėra likę.

„Aptvarai nepritaikyti nei patiems žvėrims, nei lankytojams, kad žmonės galėtų juos apžiūrėti. Šiaip jau, viskas ten yra pasenę“, - atsiduso viceministras.
Valentinas Mazuronis
Kauno zoologijos sodą reikia padaryti ... Kauno zoologijos sodu!

Paklaustas, ar Aplinkos ministerija yra nusiteikusi investuoti į zoologijos sodo gaivinimą, L. Jonauskas atsakė teigiamai.

„Esame numatę lėšų poreikį, tik klausimas, kiek tų lėšų reikės. Gegužės mėnesį pasirodysianti galimybių studija turėtų į tą klausimą atsakyti. Tikimės tuo metu jau turėti naują vadovą. Nuo jo labai daug kas priklauso. Šiuo metu visi giria Jūrų muziejaus direktorę – ten plėtojamos įvairios iniciatyvos, vyksta rekonstrukcijos. Viskas eina į gerą. Įstaigos vadovas yra pagrindinis generatorius“, - kalbėjo L. Jonauskas.