Šie metai blogesni

Pasirodo, kad didžioji dalis ant tilto žvejojančių žvejų yra vietiniai palangiškiai.

Dauguma apniukusią dieną GRYNAS.lt kalbintų žvejų, kurie ant Palangos tilto žvejoja jau ne pirmus metus, teigė pastebėję nedžiuginančią tendenciją - šiais metais žuvies sugaunama mažiau.

„Esu iš Palangos. Visai kimba čia strimelės. Tačiau visaip būna - per dieną pagaunam nuo kelių žuvų iki kelių kilogramų. Čia gera vieta, daug žvejų, bet konkurencijos nejaučiam, visi žvejai labai draugiški. Žinoma, tiltas didelis, todėl nežinosi, kurioje būtent vietoje geriausiai kimba. Tačiau kadangi čia žvejoju ne pirmus metus, galiu pasakyti, kad pernai pagaudavom daugiau“, - sakė vienintelė žvejė moteris Stanislava.

Jai antrino ir kolega: „Viskas labai priklauso nuo vėjo krypties, nuo bangų, oro. Čia žvejoju nuolatos ir galiu pasakyti, kad šie metai strimelių prasme linksta į blogąją pusę."

Kitas palangiškis irgi pastebėjo panašią tendenciją: „Pažvejoju nuo tilto gana dažnai. Iš tiesų būna visokių dienų, tačiau svarbiausia gera nuotaika. Vis dėlto atrodo, kad šie metai ne tokie geri kaip praėjusieji.“

Moteris palieka paplūdimyje

Nemaža dalis žvejų, meškeriojusių ant tilto, yra poilsiautojai, atvažiavę iš kitų miestų. Žvejyba jiems yra puikus būdas atsipalaiduoti ir pailsėti nuo žmonų.

„Žvejoju ne dėl laimikio, o dėl smagumo. Čia daug žvejų, didelė kompanija, visi linksmi, gali pasišnekėti, atsipalaiduoti. Man toks poilsis yra geriausias, nes visuomet mėgstu žvejoti. O turistauti sekasi neblogai, su šeima išsinuomojome kambarį. Mums patinka Palangoje. Esame iš Kauno“, - sakė žvejys Jonas.

Poilsiautojas Algimantas skundėsi orais: „Ši vasara, žinoma, nėra gera. Tačiau man, kaip žvejui, oras nėra toks svarbus, svarbu, kad gerai kibtų. Čia atvažiavom paatostogauti. Man geriausios atostogos su meškere.“

Vienas vilnietis žvejojo katu su sūnumi. „Visada tikiesi pagauti kibirą žuvies, o kaip bus, pažiūrėsime. Kas kaip atsipalaiduoja - vieni guli paplūdimyje, kiti žvejoja. Moteris paliekame paplūdimyje ir žvejojame. Nenuspėsi, ar čia gera vieta, kaip jau tos žuvys užplaukia. Kai daug pagauni, užsūdai - gera silkė išeina, o kai mažai – skaniai keptuvėje pasikepi“, - juokėsi vyras.

Jam antrino ir sūnus: „Atvažiavome iš Vilniaus, todėl nuo Palangos tilto žvejoju tik antrą kartą, dar nežinau, ar gera čia vieta, reikės išbandyti.“

Konkurencijos nebijo

Žvejys, atvažiavęs iš Elektrėnų, sugavo gana nemažai laimikio, kurį godžiai apžiūrinėjo ir Palangos tiltu vaikštantys poilsiautojai.

„Šiandien žuvys kimba geriau, nes garesnė vėjo kryptis, svarbiausia, kad būtų ne vakarų vėjas. Gaudau plekšnes, bet net nežinome, kaip jas paruošti. Žvejoti mėgstu. O čia atvažiavome pas gimines pailsėti, kiekvienais metais ateinu ant Palangos tilto. Čia gera vieta, linksma, yra ką veikti“, - šypsojosi vyras.

Paklaustas, ar nebijo kitų žvejų konkurencijos, meškeriotojas tik nusijuokė: „Ne, tai jie turi bijoti, kad aš visą žuvį išgaudysiu.“