Įpratai sekmadieniais atlikti pilietinę pareigą ir eiti balsuoti? O kas, jei lapkričio 11 dieną, 13-15 val., Rotušės aikštėje, Vilniuje, ateitum ir išsakytum savo nuomonę kita tema kitaip?

„Soros International House“ ir „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ pristato socialiai atsakingą akciją- „Penkios laisvės“. Ar manai, kad gyvūnas yra vertas nebūti marinamas badu? Galbūt sutinki, kad mažas narvelis nėra vieta gyvūnui gyventi? O kaip apie smurtą ir skausmą, kurį patiria ne vienas „geriausias draugas“? Jei tau rūpi ir nori pamatyti vaizdo teatrą (tai - teatrinė raiška, kai vaizduojama situacija be žodžių perteikia tam tikrą mintį, priverčia susimąstyti), beglobiais gyvūnais besirūpinančias organizacijas kartu su savo globotiniais ir skirtingas žmonių reakcijas, esi labai laukiamas!

„Siekdami suburti aktyvius visuomenės narius bei atkreipti žmonių dėmesį į visiems mums svarbias socialines problemas, rinkomės aktualią ir įvairią tematiką: pirmoji akcija „Kodėl (ne)balsuoji?“ buvo skirta priminti apie artėjančius rinkimus ir jų balso svarbą, o antroji, „Šypsenų kontrolieriai“, - praskaidrinti keleivių dieną ir sumažinti įtampą tarp keleivių ir bilietų kontrolierių.

Lapkričio 11 dieną vyksianti pilietinė akcija „Penkios laisvės“ pabrėš, kad gyvūnai taip pat turi teisę į laisves. Gyvūnų gerovė – vis dar opi Lietuvos visuomenės problema. Nepaisant to, kad gyvūnų globos organizacijų kasmet daugėja, poreikis šviesti šiais klausimais nemąžta. Būtent todėl nusprendėme, kad viena iš pilietinių akcijų turi būti skirta gyvūnų teisėms. Pasirinktas vaizdo teatro metodas (mintys, emocijos požiūriai perteikiami kūno kalba) sukuria emociškai paveikią vizualinę provokaciją. Be žodžių atskleisime liūdną kai kurių gyvūnų kasdienybę, kuri neturėtų būti toleruojama. Tikimės, kad „Penkios laisvės“ paskatins žmones nelikti abejingais skriaudžiamiems gyvūnams bei globoti silpnesnius už save.“ – sako SIH projektų vadybininkė Aistė Dabulevičiūtė.

„Už visuomenės švietimą šia tema mažiau svarbu yra ir suburti gyvūnų globos organizacijas/ prieglaudas, nes dažnai yra pamirštama, kad visi dirbame bendro tikslo vardan. Džiaugiuosi, kad prie akcijos sutiko prisidėti net septynios Vilniuje veikiančios gyvūnų prieglaudos„ – teigė VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ vadovė Beatričė Vaitiekūnaitė.

VšĮ „Soros International House“ vykdo MVG programos Grundvig partnerystės projektą „ACT! - Aktyvus ir atsakingas pilietis = klestinti ateities visuomenė“ (LLP-GRU-MP-2011-LT-00006). „ACT“ - tai projektas pilietiniam aktyvumui skatinti. Jis siekia suburti aktyvius visuomenės narius, kurie nori, gali ir turi, ką pasakyti, yra pasiruošę imtis veiksmų, susijusių su jiems rūpimais klausimais ir savo veikla įkvėpti bendruomenes veikti. Būtent tokiu Žmogumi manome esant Tave! Prisijunk! Išsakyk nuomonę ir būk išklausytas!

Akcijoje taip pat dalyvauja: „Beglobis.lt”, „Rainiukas”, „Naminukai”, „Tautmilės prieglaudėlė”, „Katė Nora“, „Padėk beglobiui“, „Lesė”.