Šiai istorijai jau greitai bus dešimtmetis, kai daugybėje vietų lyg grybai po lietaus ėmė dygti visokiais būdais išsipūtę pastatai, nauji namai neleistinose vietose. Problema, kaip sako GRYNAS.lt kalbinti pašnekovai, kad statyboms buvo surinkti visi reikalingi parašai, todėl kalbama ne apie žmonių ar verslininkų, o valdininkų savivalę ar net korupcijos atvejus.

Už patirtus nuostolius, vykdant griovimo darbus, žmonėms turi būti kompensuojama iš valstybės biudžeto. Bet neaišku, kiek. Sprendimą turi priimti teismas. Kol kas nugriautas tik vienas namas Juodkrantėje, dėl kompensacijos teismas spręs, kai bus nugriauti kiti du šalimais stovintys namai.

Neringos meras Darius Jasaitis teigia atsistatydinsiąs, jeigu nebus priimtas naujasis Kuršių nerijos nacionalinio parko tvarkymo planas. Buvusi Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos vadovė Rūta Baškytė kategoriškai nesutinka dėti brūkšnio, esą tokių brūkšnių jau buvo ne vienas ir po jų prasidėdavo dar drąsesni pažeidimai.

Su GRYNAS.lt žurnalistais sutiko pasikalbėti vienas iš griautinų statinių savininkų, kuris pasirašė taikos sutartį, pagal kurią turės nugriauti stiklines terasas ir priestatą. Buvęs tremtinys Jonas Bridžius vadinamą taikos sutartį sako pasirašęs dėl to, kad 7 metus buvo „dusinamas“.

Kviečiame žiūrėti vaizdo reportažą: