Save normaliu žmogumi ir verslininku vadinantis bendrovės savininkas, apimtas emocijų, netikėtai išplūsta aplinkosaugininkus necenzūriniais žodžiais. Išvadina juos asilais ir balvonais, grasina duosiantis į makaulę. Ir tuos žodžius jis beria įžūliai žiūrėdamas į pareigūnų vaizdo kamerą.

„Tai yra žiauriausias atvejis”, - skundžiasi Vilniaus miesto agentūros aplinkos apsaugos inspektorius Jonas Bacevičius, sulaukęs iš to paties piliečio ne vieno telefoninio skambučio, kuriame jis grasina atleidimu iš darbo, nes teigia pažįstantis ministrą.

Kita situacija. Pareigūnai vidury dienos pastebėjo girtaujančius ir šiukšlinančius kiemsargius. Į aplinkosaugininkų prašymą susirinkti šiukšles vienas aršiausių sureagavo labai piktai, paleisdamas į darbą kumščius. Įdomiausia tai, kad vaizdo įraše matyti, jog aršiausias vyras taip apsvaigęs nuo alkoholio, kad vos pakalba.

Trečias pažeidėjas - nelegalaus autoserviso savininkas, demonstruojantis savo derybinius gebėjimus. Jis įrodinėja, kad į konteinerį neišmetė nei vienos šiukšlės, o kampe sumestos atliekos yra visų: „Čia visi meta“.