Pakistano policija praneša apie esminį lūžį tiriant teroro išpuolį, praneša „The Express Tribune“.

Pranešama, kad per reidus miestelyje Chilas, esančiame Gilgite-Baltistane, suimti ir į areštinę uždaryti du asmenys. Vienas - Shafi Muhammadas. Antrojo tapatybė kol kas neatskleista.

Šiuo metu Pakistano policija yra paskelbusi iš viso 16 asmenų tapatybes, kurie, kaip įtariama, dalyvavo išpuolyje.

GRYNAS.lt primena, kad birželio 22 d., apie 22.45 valandą vietos laiku, užpuolikai, apsivilkę sukarintos organizacijos – Gilgito žvalgų – uniformomis, užpuolė bazinę alpinistų stovyklą Nanga Parbat prieškalnėje.

Užpuolikai nužudė 10 užsienio alpinistų ir vieną pakistanietį porterį. Tarp aukų buvo ir lietuvių alpinistas E. Markšaitis. Jo kolega S. Damulevičius baisaus likimo išvengė, nes buvo išėjęs į kitą stovyklą.

Ginkluoti asmenys apie 1 valandą nakties vietos laiku paliko žudynių vietą. Likęs gyvas pakistanietis vedlys Sawalis Faqiras iškvietė pagalbą, tačiau užpuolikai pabėgimui turėjo apie šešias valandas.

Atsakomybę už šį išpuolį prisiėmė judėjimas „Tehrik-i-Taliban Pakistan”, kuris esą keršijo už Pakistano Talibano lyderio pavaduotojo Emiro Wali-ur-Rehmano žūtį nuo JAV bepiločio orlaivio smūgio. Tiesa, yra ir abejonių ar minėtas judėjimas tikrai surengė šį išpuolį.