Japonijos kaimelyje Taidži su rugsėju turėjusią prasidėti tradicinę delfinų medžioklę, kurią kaip žiaurią vertina ir nutraukti ragina užsienio gamtos apsaugos aktyvistai, sustabdė galingas taifūnas.

JAV grupės „Išgelbėkite Japonijos delfinus“ nariai, tradiciškai atvykę protestuoti, skelbia, jog medžioklei kol kas trukdo taifūnas, kuris, manoma, taps pražūtingiausiu nuo 2004 metų, kai per siautėjančias audras žuvo šimtas žmonių. Tačiau būriai delfinų, teigiama, jau buvo suginti įlanką, kur jų laukia žūtis - jei ne nuo medžiotojų, tai nuo pačios audros smūgių, nes išplaukti į atvirus vandenis trukdo palikta užkarda.

Iš kartos į kartą perduodamu metodu delfinai Taidži medžiojami juos suvejant į įlanką, apsupant ir nuduriant smaigais. Medžiotojai teigia, jog su gyvūnais elgiamasi humaniškai ir jie žūva iškart, tačiau gamtosaugininkai ankstesniaisiais sezonais yra paskelbę filmuotą medžiagą, kurioje delfinai panikuodami blaškosi gentainių kraujyje, o sužeisti kai kurie negaišta dar bent keletą minučių. Būtent dėl tokių vaizdų raginimai nutraukti tradicinę medžioklę sulaukė palaikymo visame pasaulyje.

Dalis į įlanką sugenamų delfinų sugaunami gyvi ir parduodami pramogų parkams. Iš vieno delfino mėsos galima uždirbti tik kiek daugiau nei tūkstantį litų, o iš parduodamo pramogoms - iki kelių šimtų tūkstančių.

Vietos gyventojai sako besididžiuojantys savo tradicijomis ir neketinantys jų atsisakyti dėl, anot jų, gerai nepagrįstos kritikos iš užsienio.

Praėjusių metų sezonu buvo sumedžioti beveik tūkstantis delfinų.