Penktadienį Aplinkos apsaugos agentūros pareigūnai Raseinių rajone, Betygalos seniūnijoje, vykdyto reido metu patikrinę Kauno neetatinio aplinkos apsaugos inspektoriaus automobilį nustebo jame radę medžioklinį šautuvą su jame esančiu šoviniu. Brakonierius persekiojantis neetatinis aplinkosaugininkas, atrodo, pamiršo, kad ginklą privalu gabenti be šovinių lizde.

Aplinkos apsaugos agentūros Gyvūnijos naudojimo kontrolės skyriaus vedėjo pavaduotojas Lauris Martišius teigė, kad tokiu būdu vyras pažeidė saugaus elgesio medžioklės metu reikalavimus.

„Tuo metu pilietis turėjo medžioklės lapą. Bet vienareikšmiškai ginklas turi būti vežamas be šovinių lizde. Įvykio vietoje jam buvo surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas. Vėliau visa medžiaga buvo perduota Kauno regiono aplinkos apsaugos departamentui, kuris išnagrinėjęs bylą priims nutarimą ir pritaikys sankciją“, - GRYNAS.lt kalbėjo pašnekovas.

Tiesa, Kauno neetatinis aplinkos apsaugos inspektorius nebandė piktnaudžiauti savo statusu, jo automobilį tikrinusiems pareigūnams teigdamas, kad turi specialius įgaliojimus. Tačiau, L. Martišiaus teigimu, greičiausiai įgalinimų jis vis tiek neteks.
L. Martišius
Vienareikšmiškai ginklas turi būti vežamas be šovinių lizde. Įvykio vietoje jam buvo surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas.

„Tik vėliau atsitiktinai patikrinus sąrašus paaiškėjo, kad šiam piliečiui suteikti Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento neetatinio aplinkos apsaugos inspektoriaus įgalinimai. Tačiau vienareikšmiškai asmenys, kurie yra bausti už aplinkos apsaugą reglamentuojančius teisės pažeidimus, įgalinimų netenka. Ir šiuo atveju toks pat sprendimas turėtų būti priimtas įsiteisėjus nutarimams“, - aiškino L. Martišius.

Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento direktorius Skirmantas Pocius teigė, kad kol kas, nors protokolas ir surašytas, dar joks nutarimas nėra priimtas, kadangi Kauno neetatinis inspektorius paprašė daugiau laiko, jog galėtų susipažinti su bylos medžiaga. Pareigūnai į tai atsižvelgė ir greičiausiai nutartį paskelbs rugsėjo 17 d.

Pašnekovas savo ruožtu teigė, kad notaru dirbantis vyras, turintis ir neetatinio aplinkosaugininko pažymėjimą, lemtingą vakarą jokių departamento pavedimų nevykdė.

GRYNAS.lt primena, kad Kauno neetatiniai inspektoriai pastaruoju metu jau antrą kartą patenka į kontraversiškas situacijas. Liepos mėnesį du neetatiniai aplinkosaugininkai, miške pasirodę su medžiokliniais šautuvais, įtariami brakonieriavimu.