Stengdamiesi išvengti nesusipratimų, kurie nuolat iškildavo paskirstant atsakomybę organizuojant akciją „DAROM“, organozatoriai informuoja, kad akcijoje dalyvaus tik tos savivaldybės, kurios galutine švarinimosi diena renkasi balandžio 26 d.

Savivaldybės, kurios organizuoja švaros mėnesį kitu laiku, yra dar kartą kviečiamos prisijungti prie akcijos iki šios savaitės pabaigos, o nusprendusios to nedaryti, aiškumo dėlei bus registruojamos kaip ne „DAROM“ zona. Anot organizatorių, taip bus išvengta nesusipratimų, kurie nuolat kildavo dėl skirtingų interpretacijų organizuojant akciją.

„Esame suaugę žmonės ir visi bendrai organizuojam labai didelį projektą, tai akcija „DAROM“. Septynerių metų patirtis parodė, kad situaciją reikia kreipti kita kryptim, mūsų partnerės savivaldybės puikiai išmano savo darbą ir čia reikalingas aktyvus dialogas, kurį labai smagu, kad pavyko šiais metais atrasti su dar didesne savivaldybių dalimi. Mes, kaip akcijos organizatoriai dirbame iš centrinio biuro ir padedame moderuoti šį didelį darinį -  tai nėra lengva. Mums savanoriškai dirba profesionalai, aplinkosaugos ir kitų stričių specialistai, kurie dalinasi patirtimi ir stengiasi suvaldyti vadybinius procesus. Šiai dienai užtikrinam viešinimą ir žmonių srautą į numatytus taškus, duodam daugiau laisvės pačioms institucijoms, kurios dalyvauja procese. Akcija yra mūsų visų, tad visi kurie nori dirbti iš centrinio biuro ir paragauti kitokios patirties – mielai kviečiam“, – teigia VšĮ „Mes Darom“ direktorė Roberta Ažukaitė.

Akcijos metu startuoja nauja iniciatyva – „Darom“ patruliai. Tai išskirtiniai akcijos dalyviai – prižiūrėtojai – kurie stebės ar neatsiranda piktavalių, siekiančių pasinaudoti gražia piliečių iniciatyva ir patenkinti savo interesus. Įvykus pažeidimui „Darom“ patrulis turės pranešti atitinkamai institucijai. Daugiau informacijos apie „Darom“ patrulius bus paskelbta netrukus.

Savivaldybėse atsakingų koordinatorių kontaktus, galite rasti ČIA.

FB registruotis į „DAROM“ akciją galite ČIA.