Tai numatantį nutarimo projektą parengusi Finansų ministerija teigia sulaukusi Neringos savivaldybės administracijos prašymo skirti lėšų. Vyriausybė posėdyje trečiadienį tam pritarė.

Gaisras Kuršių nerijoje kilo balandžio 25 dieną.

Bendras išdegusio miško plotas sudaro 117,6 hektarų. Iš viso Kuršių nerijos nacionalinio parko (KNNP) miškai apima 8,1 tūkst. hektarų.

Aušra Feser
Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos vadovė Aušra Feser yra sakiusi, kad išlaidos gaisravietei sutvarkyti įvertintos 1,11 mln. litų, 36,4 tūkst. litų atsiėjo pats miško gaisro gesinimas, dar 23,5 tūkst. litų įvertintos miško atkūrimo išlaidos.

Direkcijos specialistai, vadovaudamiesi aplinkos ministro patvirtinta žalų skaičiavimo metodika, nustatė, kad žala gamtai dėl išdegusių kalnapušių siekia 45 mln. litų.

Apdegusias kalnapušės rengiamasi parduoti kaip biokurą, kol kas aiškinamasi, koks gaisro teritorijoje esančios medienos tūris. A.Feser BNS trečiadienį sakė, kad galėtų būti parduota keliasdešimt tūkstančių kubilių metrų medienos, vieno kubinio metro kaina turėtų siekti apie 14 litų.

Ji taip pat teigė, kad direkcija gaisro metu patirtoms išlaidoms kurui, technikai yra gavusi 45 tūkst. litų iš Bendrųjų miškų ūkio reikmių finansavimo programos.