Salantų regioninis parkas garsėja plačiakloniu Salanto upės slėniu, kuriuo pasigrožėti galima iš apžvalgos bokšto, esančio Kalnalio gyvenvietėje, Kretingos rajone. Kalnalio apžvalgos bokštas yra 15 m aukščio, pastatytas 2006 m. Salantų regioninio parko direkcijos iniciatyva. Nuo jo atsiveria nuostabi Salanto upės slėnio panorama su tolumoje besistiebiančiais Salantų bažnyčios bokštais ir didingai stūksančiu Imbarės piliakalniu.

Link bokšto, nuo automobilių stovėjimo aikštelės ties Šv. Lauryno bažnyčia, veda pėsčiųjų takas, kryptį nurodo medinės rodyklės. Pakeliui susipažinkite su dabartine medine Kalnalio bažnyčia ir varpine, kurių bokštus puošia ornamentuoti, ažūriniai, kalvio darbo kryžiai. Kadaise, čia, kunigaikščio Oginskio statytoje pirmoje bažnyčioje buvo pakrikštytas būsimas vyskupas Motiejus Valančius.

Kalnalio apžvalgos bokštą rasite Salantų regioniniame parke, Kretingos rajone, Imbarės seniūnijoje, Kalnalio kaime. Važiuojant keliu Kartena-Kūlupėnai-Salantai Nr. 226, sekdami kelio ženklų nuorodomis 12 kilometre, sukite į dešinę. Netrukus sukite į kairę ir už 400 m pasieksite automobilių stovėjimo aikštelę. Joje palikę transporto priemonę ir apie 200 m paėjėję pėsčiųjų taku, užlipkite į apžvalgos bokštą.

Konkurso „Atrask ir pažink Lietuvos saugomas teritorijas“ metu siūloma aplankyti nacionalinių ir regioninių parkų įdomesnes vietoves, gamtos bei kultūros paveldo objektus ir fotoaparatu juos užfiksuoti.

Kur nusifotografuoti? Užlipę į Kalnalio apžvalgos bokštą, nusifotografuokite Salanto upės slėnio fone.