Svarstyta gyvūno kančias nutraukti šautuvo kulkomis.

Teko žiūrėti, kaip gyvūnas gaišta

„Vizualiai matyti, kad jis yra sužeistas. O jo transportuoti – neįmanoma. Nušauti – reikalingas policijos leidimas. Turiu tam įrangą automobilyje, bet policijos leidimo nėra. Jei taip pasielgčiau, tai būtų ir brakonieriavimas, ir viešosios tvarkos pažeidimas - iškart policija išvežtų. Tad belieka gailėti gyvulio. Negaliu net žiūrėti, kaip kankinasi. Jei čia būtų suaugęs briedis – būtų senai išėjęs. Tiesą sakant, būtų ir neatėjęs į Vilnių. O čia – pernykštis jauniklis. Durniukas dar“, - aiškino GGA atstovas.
GGA atstovas
Jis bus numuštas didelės transporto priemonės, kokio sunkvežimio. Nes ant lengvojo automobilio būtų užvirtęs.

GGA atstovas svarstė, jog jauniklis, taip kaip ir į miestą atklydęs bebras, atsiskyręs nuo motinos ir ieško naujos buveinės gyventi. Naujųjų Vilniaus rajonų vietoje briedžiai anksčiau gyveno.

Prieš 18 val. Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato budėtojas GRYNAS.lt žurnalistams pranešė, kad briedė nugaišo, o jos kūną utilizuoti išvežė Gyvūnų globėjų tarnybos darbuotojai.

Paklaustas, ar nebuvo duotas leidimas žvėries nušauti, vyras teigė, jog policija neleido visuomenei stebėti tokio reginio.

„Šiuo metu jų yra gana daug prisiveisę, nes briedis neturi Lietuvoje priešų. Todėl ir eina kaip tankas. Net autostradų atitvarai jų nesustabdo“, - žurnalistams aiškino GGA atstovas.

Jis piktinosi, jog žurnalistai neretai „išpučia burbulą“, kai suteikiamas leidimas gyvūną nušauti.
Gegužės 10-ą dieną praneštą apie į Naujininkų rajoną atklydusį briedį. Gyvūnas įlūžo į stiklinį šiltnamį ir stipriai susižeidė, tačiau žiniasklaidoje pasirodė straipsnis su antrašte, jog praktiškai sveikas briedis nušautas vaikams matant.

Pasirinkus migdyti kiltų grėsmė gyventojams

„Sužeista priekinė koja, užpakalinis kumpis, šonas sužeistas, - pro žiūronus stebėdamas briedžio patelę įvertino GGA darbuotojas Stasys. - Jis bus numuštas didelės transporto priemonės, kokio sunkvežimio. Nes ant lengvojo automobilio būtų užvirtęs.“

Stasys teigė, jog kol briedė guli, kai kurių sužeidimų tiesiog neįmanoma pamatyti. Todėl reikia sulaukti, kol ji atsistos.

GRYNAS.lt žurnalistams lankantis įvykio vietoje patelė labai trumpam atsistojo, šlubčiodama žengė kelis žingsnius, tačiau tuoj pat susmuko ant žemės. Už kelių valandų ji nugaišo.

Paklausti, ar negalima gyvūno užmigdyti vyrai tvirtino, jog po migdomųjų dozės briedė pašoktų bėgti ir dar nežinia kiek laiko klaidžiotų miesto gatvėmis.

„Kol užmigs, gali pridaryti bėdų tiek turtui, tiek žmonėms. Tada jai jau bus vienodai – ar kliūtis, ar žmogus, ar vaikas. O čia gi ne katinas. Ji sveria kokius pora šimtų kilogramų“, - kalbėjo GGA atstovas.