Vaizdo siužete, kurį nufilmavo klaipėdietis Darius Šoparas, įamžintas briedis ramiai sau risnoja šaligatviu šalia daugiabučių namų. Nuo gatvės jį skiria vos keli metrai. Tolesniuose vaizduose matosi, kaip briedis nuklysta ir į gatvę, išeidamas į akistatą tiesiai prieš atvažiuojančius automobilius.

„Paskambinau į policiją 112 telefonu, bet kol bandžiau apsaugoti briedį nuo mašinų, po kuriomis jis vos nepalindo, policija nesugebėjo atvažiuoti per beveik 20 min“, - pasakojo vaizdo siužetą nufilmavęs klaipėdietis. 

Pasak jo, kadangi pagalbos taip ir nesulaukta, briedžio likimas nėra iki galo žinomas: „Paskutinis vaizdas, kurį mačiau, buvo tas, jog briedis nubėgo Girulių miško link. Tai ne pirmas atvejis, Klaipėdoje super nesaugu šiuo požiūriu“, - teigė D. Šoparas.

GRYNAS.lt primena, kad briedžiai miestų teritorijose iš tiesų pasirodo ne pirmą kartą. Paskutinis toks atvejis fiksuotas Vilniuje, kuomet į miestą atklydęs briedis aplamdė BMW automobilį ir įšoko į Nerį. Laimei, jo gelbėjimo operacija baigėsi sėkmingai ir laukinis žvėris sugrąžintas atgal į mišką.

Tiesa, yra žinoma ir ne tokia laiminga istorija su dar viena briede, kuri pernai birželio mėnesį buvo atklydusi į Gabijos gatvę (Vilniuje), į teritoriją netoli mokyklos. Žvėris buvo sužeistas ir belaukdamas pagalbos nugaišo.