Dienos lėtai, bet užtikrintai trumpėja, rytai jau vėsesni, o upių ir ežerų vanduo nebe toks šiltas. Nuo ankstyvo pavasario vedę savo jauniklius gyvūnai jau užaugino ir intensyviai ruošia savarankiškam gyvenimui, o paukščiai jau nerimastingai dairosi į pietų pusę. Pamažu ir nesulaikomai artėja ruduo, o ruduo - derliaus metas.

GRYNAS.lt skelbia nuotraukų konkursą „Mano derlius“. Kviečiame siųsti tik šiais metais užaugintų daržovių, vaisių ar uogų fotografijas. Tinka ir miške rastos gėrybės!

Fotografijas siųskite adresu grynas@grynas.lt. Būtinai nurodykite nuotraukos datą, vietą, savo vardą, pavardę bei kontaktus. Nepamirškite ir trumpos istorijos, kaip jums pavyko išauginti ar rasti tą ypatingąjį derlių.

Nuotraukų laukiame iki rugsėjo 25 d. Geriausi kadrai atskiru albumu bus paskelbti GRYNAS.lt, o konkurso nugalėtojus atskiru balsavimu išrinks portalo skaitytojai.

Du daugiausiai skaitytojų balsų surinkę konkurso dalyviai bus apdovanoti Jurgos ir Ričardo Anusauskų fotografijų albumais su autografais Toli iš arti ir Mandarininė antelė.

GRYNAS.lt konkurso taisyklės.

Siūlome susipažinti su pirmaisiais konkurso dalyvių darbais:

„Keistuoliai“ pomidorai

Kupiškio rajone, šeimininkės Rasos darže užaugo gėlės žiedą ar žvaigždę primenantys pomidorai

Skaitytoja Rasa Kupiškio rajone užaugino žvaigždės ar gėlės formą primenančių pomidorų. Juos taip ir pavadino „keistuoliais pomidorais“. Moteris teigė, jog daržovės tokios gražios, kad net gaila jas valgyti.

Įdomioji bulvė

Juditos darže išaugusi keistos formos bulvė

Skaitytoja Judita Utenos rajono lysvėse atkapstė didelę įdomios formos bulvę. „Norėčiau iškasti tauresnės formos daržovę, bet su gamta gi nepasiderėsi“, - šmaikštavo moteris.

Raguotas pomidoras

Irma išsaugojo tik vieną įdomų pomidoriuką - kitus susidomėję sukrimto vaikai


Anykščių rajono šiltnamyje kažkodėl išaugo pomidoriukų su ragais. „Bet spėjau nufotografuoti tik vieną – labai jau neįprastai skanus vaikams pasirodė“, - rašė laiške pomidoro savininkė Irma.

Bulvė – širdelė

Renatos senelių užauginta bulvė


Radviliškyje gyvenantys skaitytojos Renatos seneliai bulves, matyt, sodino su didele meile. Jų lysvėse susiformavo taisyklingos širdelės formos daržovė. „Ir įdėjo specialiai anūkams pasidžiaugti. Užklausiau senelių, gal naudojo, kokias naujas trąšas. Sakė, ne, tik paprastą mėšlą. Žodžiu, visiškai ekologiška lietuviško daržo bulvė“, - džiaugėsi moteris.

Morka su kojomis

Dovilės morka su kojomis

Dovilė atsiuntė įdomią morką su kojomis. „Tikriausiai jomis ji buvo įsitvėrusi į žemę ir nenorėjo išlysti. Na bet dabar kojomis gali pasilaikyti stovėdama ant laiptų“, - ironizuoja daržininkė.

Geležinkelio stotyje - pomidorų krūmas

Skaitytojas Artūras neįprastu ar įdomiu derliu pasigirti negali, bet atsiuntė pomidoro, augančio Kybartų geležinkelio stotyje, nuotrauką. Vyras nepaaiškino ar tas pomidoras ten išdygo netyčia, ar jis pats atrado savo daržui neįprastą vietą?

Jeigu užauginote ar radote neįprastos formos, dydžio ar kitomis savybėmis pasižyminčių daržovių, vaisių, uogų ar grybų, fotografuokite ir su aprašymais siųskite grynas@grynas.lt