Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento Akmenės rajono agentūra gavo pranešimą, kad akmenės rajone nušauti du vilkai. Vilkus sumedžiojo „Atramos“ medžiotojų būrelio medžiotojai šeštadienį Akmenės rajono Papilės seniūnijos Klaišių miške vykusios medžioklės su varovais metu. Abu nušauti vilkai suaugę patinai.

2014 spalio 9 d. ministro įsakymu buvo nustatyti leidžiamų sumedžioti vilkų kiekiai. Šiaulių apskrityje buvo leista sumedžioti du vilkus. Dar vieną vilką buvo leista sumedžioti Telšių apskrityje. Prieš kelias savaites Plungės rajone, Rietavo seniūnijoje, Patyrio kaime, Patyriškio miške, taip pat buvo nušauti du vilkai. Kadangi abu vilkai sumedžioti tos pačios medžioklės metu ir juos sumedžiojo skirtingi medžiotojai, tai medžiojimo taisyklės nebuvo pažeistos.

Kadangi sumedžiotas leidžiamas sumedžioti vilkų kiekis, vilkų medžioklės 2014 – 2015 m. sezonas Šiaulių regione nutraukiamas.

Vilkų medžioklė yra ribojama, kadangi jų populiacija Lietuvoje nėra didelė. Be to, šie gyvūnai yra labai svarbūs.

Vilkai vadinami miško sanitarais, nes daugiausiai medžioja pasenusius ar ligotus gyvūnus. Dažniausiai vilkai savo gyvenamuose plotuose užima mitybos grandinės viršūnę.

Vilkai medžioja labai organizuotai. Savo medžioklės vietas pasirenka atsižvelgdami į saugumo ir mitybos sąlygas. Turėdami gerą regą, klausą ir uoslę yra puikiai prisitaikę medžioti, gali mėtyti pėdas. Medžioja dažniausiai naktį. Tamsoje mato geriau negu kiti šuninių šeimos plėšrūnai. Gali ilgai badauti, bet pasitaikius progai, stengiasi pasisotinti kelioms dienoms.

Minta beveik viskuo ką pagauna – nuo pelės iki briedžio, bet pagrindinis maistas – laukiniai kanopiniai. Jei maisto mažai – neatsisako vabzdžių ir uogų. Medžiojanti gauja gali klajoti iki 1000 km² plote.

Vilkai – bendruomeniniai gyvūnai ir yra labiausiai prisitaikę gyventi grupėmis. Vieną šeimyninę gaują dažniausiai sudaro vilkų pora, jų jaunikliai ir vilkai iš ankstesniųjų vadų. Kiekvienoje gaujoje būna vadas ir jo pora, dominuojanti vilkė. Pastarosios vieta tik šiek tiek žemesnė nei vado. Tik jie gali susilaukti jauniklių. Medžiodami ir augindami jauniklius suaugę vilkai vienas kitam padeda.