Užfiksuoti kadrai daugelį gali šokiruoti, bet ne paslaptis, kad laukinėje gamtoje gyvūnai dėl išgyvenimo kartais griebiasi ir kanibalizmo.

Nuotraukose matomas suaugęs baltasis lokys valgantis jauniklį. Tai nėra įprastas lokių racionas, daugiausiai jie medžioja ruonius, tačiau kai nepavyksta jų pagauti atsigręžiama ir į saviškius.

„Tai nėra kažkas neįprasto, bet pastaruoju metu daugelis pastebėjo padažnėjusius kanibalizmo atvejus. Šiuo metu šiaurės lokiai dar negali patekti į Arktį, nes tebelaukia kol užšals jūra. Jie išbadėję, tad griebiasi visko, kad išgyventų“, - BBC pasakojo nuotraukų autorė Jenny Ross.
Iš toli pamačiusi lokį fotografė ir žurnalistė pamanė, kad lokys sumedžiojo kažkokį gyvūną, bet tik laivu priplaukusi arčiau pamatė, kad tai šiaurės lokio jauniklis. Itin žiaurūs vaizdai gali šokiruoti, nes lokys panaudojo tą pačią žudymo taktiką, kurią naudoja prieš ruonius – pirmiausia stipriai sukandžioja aukos galvą.

„Pamatęs laivą lokys akimirkai sustingo, ir pakėlęs auką nusivilko ją toliau tuo tarsi pareikšdamas, kad „grobis mano“, - pasakojo žurnalistė.

Nelabai toli nuo įvykio vietos slankiojo kitas baltasis lokys. Fotografė mano, kad tai galėjo būti lokiuko motina.

Paprastai šiuo metų laiku lokiai jau būdavo persikėlę į Arktį, bet šiemet vasarą stipriai susitraukus Arkties ledynui, jis dar nespėjo atsistatyti. Be ledo „tiltų“ ir lyčių lokiai negali keliauti toliau į šiaurę ir medžioti ruonių, todėl griebiasi kitų išgyvenimo metodų. GRYNAS.lt rašė, kad šiemet ledas Hudsono įlankoje smarkiai vėluoja.

„Toks maistas jų neišgelbės, tačiau gyvūnai griebiasi bet ko, kad numarintų milžinišką alkį. Suaugusiam patinui gana nesunku sumedžioti jauną lokiuką, nes nuo bado išvargusios motinos nebesugeba jų apsaugoti“, - teigė J. Ross.