Šis galvosūkis nėra pirmasis, kuriuo buvo išbandoma varnų išmintis. Šie paukščiai pasižymi puikia atmintimi, jie geba atskirti žmonių veidus ir žino, kokių vietų reikėtų vengti, siekiant apsisaugoti nuo pavojų, rašo portalas Huffingtonpost.com.

Kad išspręstų 8 žingsnių galvosūkį, varna, vardu 007 (paukštis taip pavadintas dėl savo gudrumo), įskrenda į narvą. Jai prireikia vos kelių sekundžių, kad išanalizuotų jos laukiančią užduotį. Jeigu ją paukštis išspręs teisingai, gaus atlygį – gabalėlį maisto. Tai, kaip varna pasiekia savo tikslą, iš tiesų stebina.

Trumpai apsidairiusi narve, varna paima mažą pagaliuką, pririštą prie virvutės, – pirmas žingsnis įveiktas. Tačiau paukštis suvokia, kad pagaliukas yra per trumpas, kad iš pirmosios dėžutės jam pavyktų ištraukti maistą. Tada varna su mažu pagaliuku iš kitos dėžutės išsitraukia akmenuką – įveiktas ir antras žingsnis.

Tačiau varną akmenuką numeta, o su pagaliuku ištraukia kitą akmenį iš trečiosios dėžutės – tai trečiasis žingsnis. Tą akimirką pasirodo, kad paukštis sutrinka, nebežinodamas, ką daryti toliau.

Bet staiga varnai tolimesnių veiksmų seka pasidaro aiški – ji paima pirmąjį akmenuką ir įmetą jį į dėžutę, kurioje yra ilga lazdelė, – tai 5 žingsnis. Po to paukštis ten pat įmeta antrąjį akmenį – tai jau šeštasis žingsnis. Ten pat atsiduria iš trečiasis akmenukas – taip įvykdomi 4 ir 7 žingsniai.

Akmenukai savo svoriu nusveria dėžutėje esančią plokštumą žemyn, kuri leidžia paukščiui iš jos pačiupti ilgą lazdelę. Su ja paukščiui pavyksta iškrapštyti maistą iš pirmosios dėžutės – tai 8 žingsnis. Galvosūkis išspręstas!