buvo skelbta, kad akcija turėjo įvykti balandžio 27 d., bet dėl prastų orų ji buvo nukelkta į gegužės 11 d. Nepaisant to, kai kurios savivaldybės aplinką vis tiek tvarkė balandį, tradiciškai laikomu švaros mėnesiu.

Rankas pasiraitoti ir lieti prakaitą už švaresnę aplinką pažadėjo ne tik eiliniai piliečiai registruodamiesi tvarkymo taškuose, bet ir šalies vadovai. Prezidentė Dalia Grybauskaitė tvarkys Burbiškio dvaro aplinką Radviliškio rajone, tame pačiame rajone darbuosis ir ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius. Premjeras tvarkys Šeduvos gimnazijos, kurioje pats mokėsi, aplinką.

„Kiekvieną pavasarį bundanti gamta, besikalanti šviežia žaluma tarsi natūraliai paragina atsinaujinti. Mes patys kuriame savąjį pasaulį ir aplinką, kurioje būtų jauku tiek dirbti, tiek ilsėtis. Jau ne vienus metus Lietuvą budinanti energinga ir teisinga iniciatyva „Darom“ – svarbi aplinkosaugos ir socialinė akcija, prie kurios kviečiu prisidėti visus geros valios žmones“, – sakė premjeras A. Butkevičius.

Akcijos vadovas Karolis Sargūnas pažymėjo, kad šiemet tikimasi rekordinio dalyvio skaičiaus – apie 10 proc. šalies gyventojų arba 300 tūkst. žmonių.

Pernai akcijoje dalyvavo iki tol rekordinis žmonių skaičius – kiek mažiau nei 200 tūkst. Kiek tiksliai dalyvavo šiemet paaiškės kitą savaitę.

Organizatoriai taip pat paskelbė ir nuotaikingiausios ir įdomiausios nuotraukos konkursą. Savanoriai raginami siųsti nuotraukas adresu – foto@mesdarom.lt. Nepamirškite nuotraukomis pasidalinti ir su GRYNAS.lt - grynas@grynas.lt.


">