Tai ką išvydo į Kavoliuko g. 32 namą nuvykę Lietuvos gyvūnų globos draugijos Vilniaus skyriaus ir VŠį „Rainiukas“ atstovai, privertė krūptelėti net visko mačiusius gyvūnų globėjus. Trijų kambarių butas paverstas kačių koncentracijos lageriu, kuriame kalinami ir kankinami iš viso 36 gyvūnai. Jiems buvo nuo 2 savaičių iki 1-2 metų amžiaus.

Pasmaugdavo savo rankomis

Katės atrodė klaikiai, mažieji kačiukai vietoj snukučių turėjo pūlių luobą ant akių, nosies ir burnos. Beveik visi keturkojai teturėjo tik po vieną sveiką akį, kita – išpūliavusi. Gyvūnai buvo dehidratavę, išsekę, viduriuojantys. Mažiausieji gulėjo prisiglaudę vienas prie kito krūvelėje ant nudriskusios išmatomis ir šlapimu dvokiančios lovos tarp smirdinčių skudurų.

Buto savininkė apie 70 m. amžiaus moteris visą laiką atvirai tyčiojosi, užgauliojo gyvūnų globėjus ir ragino juos palikti gyvūnus, kad „pas ją gyventų natūraliai“. Ji papasakojo, kad eksperimentuoja su gyvūnais leisdama jiems veistis ir teigė, kad labai „juos myli“. Moteris taip pat prisipažino, kad sulaukusius 4 mėn. kačiukus dažnai nugalabija pati pasmaugdama savo rankomis ir palydi augintinius į „kačių rojų“.

Mėtė pro aštunto aukšto langus

Savininkė teigė, kad tai normalu, ji neva sudarė „natūralias sąlygas“: tyčia nesterilizavo ir nekastravo kačių leisdama joms veistis bei niekada jų negydė. Kadangi yra neprimatanti, dalį mažylių yra sumindžiusi, prispaudusi. Paklausus kuo maitinami gyvūnai, atsakė, kad bulvėmis, morkomis, atliekomis. Ant grindų matėsi tik pora indelių su perrūgusiu pienu, vieno kambario kampuose stovėjo dvi sulūžusios kraiko dėžės su šlapime plaukiojančias laikraščiais. Visame bute tvyrojo baisus dvokas, ant grindų buvo matyti šlapimas, išmatos.

Kartu gyvenantis buto savininkės sūnus pasakojo, kad motina pradėjo nešti iš lauko ir veisti gyvūnus prieš 3 metus. Prieš pora metų bandė su tuo kovoti, tačiau paklausus kokias būdais, pašiurpino atsakydamas, kad kates išmetė pro aštunto aukšto buto langus. Paklausus kaip jis vertina savo ir motinos veiksmus tik trūkčiojo pečiais atsakydamas, kad gyvenime būna ir taip.

LGGD Vilniaus skyriaus ir VŠį „Rainiukas“ atstovai kreipiasi į visas gyvūnų globos organizacijas, visus žmones turinčius galimybę priglausti nors kelias sterilizuotas kates. Galbūt turite sodybas, o galbūt galite atverti savo namų duris pragarą išgyvenusiems gyvūnams, nors vienam ar keliems, kad jie galėtų pajusti tikrą rūpestį ir globą normalių, atjaučiančių, mylinčių žmonių namuose.

Dėl katinėlių priglaudimo, skambinkite telefonais 865244093 (Danutė), 865354521 (Akvilė) arba 861558898 (Orinta).