Būtent į rugių sėją vilniečiai ir buvo pakviesti vasarai artėjant. Žmonės buvo paraginti drąsiai semtis rugių ir jais gausiai barstyti sėjai paruoštą lauką. Vilniečių į šventę atskubėjo ne tiek ir daug, bet aikštėje netrūko nei vyresnio amžiaus žmonių, nei jaunų tėvelių su vaikais.

Idėjos iniciatorius kompanijos „Fazer Lietuva “ generalinis direktorius Mindaugas Snarskis GRYNAS.lt sakė, kad šia socialine akcija norima rugių lauką, kuris lietuviams yra artimas kultūriškai, perkelti į miesto centrą, kad juo galėtų pasidžiaugti tiek patys vilniečiai, tiek ir miesto svečiai.

„Kad kiekvienas žmogus, kuris galbūt neturi galimybės ištrūkti iš miesto šurmulio, eidamas pro šoną galėtų pamatyti rugius“, - taip trumpai idėjos sumanymą apibūdino M. Snarskis.

Anot jo, nors rugiai lietuviams nėra jokia naujiena, šiuolaikiniams žmonėms vis dėlto reikia priminti, kaip gimsta duona.
Idėjos iniciatorius
Vėlyvą rudenį galėsime pjauti derlių, bet duonos nekepsime, bet išsaugosime ir turėsime.

200 kv. metrų lauką planuojama užsėti 5 kg rugių. Kiek tokia idėja jos autoriams kainavo M. Snarskis tiksliai pasakyti negalėjo, tačiau užsiminė, kad tai keliolikos tūkstančių litų suma.

Laukas bus pavadintas Jorės vardu, kuris pagoniškoje kultūroje reiškia pavasario dievą.

„Vėlyvą rudenį galėsime pjauti derlių, bet duonos nekepsime, bet išsaugosime ir turėsime“, - patikslino idėjos iniciatorius ir pridūrė, kad laukas tarnaus daugiau kaip simbolika. Perklausus, ar duona nebus kepama iš miesto centre užaugintų rugių dar ir dėl taršos, pašnekovas patvirtino, kad ir dėl to, be to juokėsi, kad iš tokio dydžio lauko, vargu, ar išeitų daug duonos kepalų.

M. Snarskis pasidžiaugė, kad Vilnius kaip miestas atviras įvairioms netradicinėms idėjoms ir atskleidė, kad dėl lauko užsėjimo rugiais sutarti su savivaldybe nebuvo sunku. Ar rugių laukas taps ilgalaike Lukiškių aikštės tradicija, vyras pasakyti negalėjo, tačiau išdavė, kad idėjos autoriai turi ir daugiau įdomių kitų idėjų, kurios galbūt ir bus ateityje įgyvendintos.