Vienas laikė graibštą, kitas – traukė
Savaitgalį su bičiuliu į Sartų ežerą susiruošęs R. Tupikovskis teigė, kad žvejyba prasidėjo įprastai. Iki pietų jis jau buvo spėjęs sugauti keletą kelis šimtus gramų ešerių. O štai kelios minutės po dvylikos vyras sulaukė ypatingo kibimo.
Jis teigė, kad norint ištraukti didžiulį laimikį teko gerokai pavargti. Vienam žvejui milžinišką karpį ištraukti būtų labai sunku, todėl jam padėjo valtyje kartu buvęs bičiulis. „Karpį pavyko ištraukti tik po valandos mano, mano draugo ir mano spiningo kankinimosi, - smagiai pasakojo vyras. - Valas atlaikė. Kadangi mes dažnai velkiaujam, turėjom didžiulį graibštą ir tai labai padėjo, nes kitaip tokio karpio nelabai pavyktų ištraukti. Draugas laikė graibštą, o aš su karpiu kovojau.“
Karpį sudominusiu masalu nesistebėjo
Visgi R. Tupikovskis nė kiek nesistebėjo, kad karpis susigundė vadinamuoju guminuku. Jis teigė girdėjęs, kad anksčiau taip yra pasisekę ir kitiems žvejams. „Iš tikrųjų nėra keista, kad karpis užkibo ant guminuko. Esu ne kartą apie tai girdėjęs. Ypač taip gali nutikti, kai artėjant rudeniui atšąla oras. Tada karpis tikrai atakuoja guminukus. Kauno mariose vienas pažįstamas ant guminuko yra pagavęs virš 8 kilogramų karpį. Tada guminukas buvo netgi didesnis. Aš naudojau trečio numerio guminuką. Jo spalva – medaus su juodais ir žaliais taškeliais. Guminukų visada turiu žvejyboje“, - naudotą masalą apibūdino žvejas, teigęs, kad karpį sudominęs guminukas liko visiškai sumaitotas.
Rišardas yra spiningautojas iš prigimties ir specialiai karpių teigė niekada negaudydavęs. Tačiau šįkart netikėtai užkibęs laimikis svėrė 17 kilogramų 460 gramų. Tai yra didžiausia žvejo kada nors sugauta žuvis. Iki šiol didžiausi jo laimikiai – 9 kilogramus svėrusios lydekos.
Pasidomėjus, ką darė su didžiuliu karpiu, vyras teigė jį specialioje krosnelėje labai skaniai iškepęs: „Turiu pažįstamą, kuris užsiima žuvies kepimu. Ir jis turi specialią įrangą. Todėl kepėme specialioje krosnelėje. Be to, brolis dalį žuvies užsišaldė. Ji bus kitaip paruošta. Trys šeimos žuvį valgė ir dar liko. Skonis buvo įspūdingas – ne kaip žuvies, o kaip mėsos,“ - džiaugėsi žvejas.