„Parodos dalyviai ir lankytojai „Megoje“ pirmą kartą išvys Jungtinėse Amerikos Valstijose sukurtą eksperimentinę kačių veislę. Šie beplaukiai Bambino katinai primena trumpai nukirptą taksų veislės šuniuką, kadangi turi itin trumpas galūnes. Nepaisant to, Bambino katės yra labai greitos ir judrios.

Šios veislės keturkojės dažnai tampa mažamečių vaikų draugu, kadangi mėgsta prisiglausti, sėdėti ant kelių bei puikiai sutaria su kitais gyvūnais: šunimis, katėmis, šeškais, žiurkėnais ir netgi paukščiais“, – komentavo tarptautinės kačių parodos „Megoje“ organizatorė Renata Citovič. Ji pridūrė, kad išvertus iš italų kalbos „bambino“ reiškia kūdikį.

Trumpos kojos ir itin meilus būdas

Bambino veislė išsiskiria trumpomis, tačiau gerai išvystytomis letenomis. Šios katės pasižymi tvirtu ir raumeningu kūnu, gana didelėmis ir smailiomis ausimis, trumpu snukučiu, didelėmis migdolo formos akimis bei ilga ir lanksčia uodega. Šių keturkojų svoris gali svyruoti nuo 2 iki 4 kilogramų.
Citata
Į egzotiškų kačių parodą „Megoje“ atvykę lankytojai taip pat išvys ir jūrų kiaulytes. Jų parodoje bus apie trisdešimt. Parodoje dalyvaus ilgaplaukės Šelti, Cornet, Texel, Merino, šiurkščiaplaukiai Amerikiečių meškiukai, trumpaplaukės vienspalvės Self, Himalajų bei itin retų beplaukių jūrų kiaulyčių veislių Skinni ir Lunkarija atstovės.

Eksperimentinė kačių veislė buvo išveista Jungtinėse Amerikos Valstijose prieš devynerius metus. Lietuvoje yra keletas šių kačių veisėjų. „Nors iš pradžių Bambino katės gali pasirodyti nedraugiško snukučio, šie katinai gyvybingi ir itin meilūs. Be to, įdomu tai, kad šios veislės katės gali susilaukti palikuonių tiek su ilgomis, tiek su trumpomis kojomis“, – pasakojo R. Citovič. Didžioji dalis šios veislės kačių dabar auginamos Rusijoje.

„Neįprastų veislių keturkojai ypatingai įdomūs mūsų mažiesiems lankytojams. Atvykę į parodą jie ne tik susipažįsta su retomis, įspūdingų veislių katėmis, tačiau taip pat kartu su tėvais prasmingai praleidžia laisvalaikį“, – teigė bendrovės „Baltic RED“, valdančios prekybos ir laisvalaikio centrą „Mega“, rinkodaros vadovė Rasa Vyšniauskienė.

Jei yra beplaukės katės, turi būti ir beplaukės jūrų kiaulytės

Parodos lankytojai šį savaitgalį pamatys ne tik itin retą Bambino veislę ir lietuvių pamiltus laukinį plėšrūną primenančius Meino meškėnus, bet ir gausų būrį kitų kilmingų kačių. Parodoje taip pat dalyvaus Amerikos riestaausės, Ukrainos Levkojai, unikalių spalvų Somalio ir palyginti retos Lietuvoje Abisinijos veislės katės, taip pat britų trumpaplaukiai, Škotų nulėpausiai, trumpanosiai persai, egzotai, Selkirk, Devon ir Kornvalio reksai, Siamo, Orientalo, Peterbaldo keturkojės, Kanados ir Dono sfinksai, Burmos, Bengalijos, Sibiro bei kitos įspūdingų veislių atstovės.

Į egzotiškų kačių parodą „Megoje“ atvykę lankytojai taip pat išvys ir jūrų kiaulytes. Jų parodoje bus apie trisdešimt. Parodoje dalyvaus ilgaplaukės Šelti, Cornet, Texel, Merino, šiurkščiaplaukiai Amerikiečių meškiukai, trumpaplaukės vienspalvės Self, Himalajų bei itin retų beplaukių jūrų kiaulyčių veislių Skinni ir Lunkarija atstovės.

Dvi dienas truksiančioje parodoje kates vertins trys teisėjai iš Baltarusijos, Ukrainos ir Rusijos. Tarptautinėje parodoje bus pristatytos kačių veislės, kilusios iš Kanados, JAV, Anglijos, pietryčių Azijos, Rytų kraštų, Škotijos, Pietų Amerikos, Rusijos. Į parodą atvyks kačių augintojai iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Estijos, Baltarusijos ir Rusijos.

Visą savaitgalį vyksiančioje parodoje bus galima pabendrauti su kačių veisėjais, stebėti suaugusių kačių ir kačiukų, retų veislių keturkojų, mėlynos spalvos, raštuotų kačių pasirodymus bei geriausių parodos kačių rinkimus, taip pat išsirinkti ar net įsigyti sau patinkančią katę. Jų kainos svyruoja nuo 1,5 iki 3 tūkst. litų.

Tarptautinė kačių paroda vyks spalio 4-5 dienomis prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ parodų salėje 2-ame aukšte. Lankytojai aplankyti parodą galės šeštadienį 10-18 val. ir sekmadienį 10-17.30 val.