„Kam šaudyti į skardines, jei galima į gyvą, pasiskųsti negalintį taikinį?“ - tokia idėja kilo Lukšių miestelio Šakių rajone gyventojams liepos antrosios pavakarę šaudžiusiems iš pneumatinio ginklo. Netrukus į šeimininko kiemą grįžo taksų veislės šuo su penkiomis šautinėmis žaizdomis ir išmušta kairiąja akimi. 29-erių metų šuns šeimininkas pirmiausia išskubėjo pas veterinarą, o tuomet kreipėsi į policiją.

Šakių rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos Nusikaltimų tyrimo skyriaus vyresnysis tyrėjas Vytautas Bacevičius konstatavo, kad kol kas apie įvykį negali pasakyti nieko gero.

„Šuo buvo kažkur nubėgęs ir tai įvyko. Jis pašautas iš pneumatinio ginklo, kuriam nereikia leidimo. Gal vaikai ar paaugliai kokie šaudė. O žinote, Lukšiai yra medžiotojų kraštas – ir pneumatinių šautuvų čia turi ne vienas. O šūvio garsas minimalus, kad kas iš gyventojų galėtų pasakyti, kas ir kur šaudė“, - situaciją vertino V. Bacevičius.
Kas jiems gresia? Labai nedidelė atsakomybė už tokį dalyką... Gaus arba viešųjų darbų, ar baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki vienerių metų už žiaurų elgesį su gyvūnais.

Pareigūno teigimu, taksas išgyveno, kulkos tiesiog sužeidė šuns odą ir išmušė akį.

„Šeimininkas irgi pasidomės, kas kur kokius šautuvus turi. Juk neatvažiavo pašaudyti iš Kauno ar Vilniaus. Tai bus vietiniai gyvenvietės žmonės. Manau, kad keletas dienų ar savaitė – ir šaudę asmenys bus nustatyti. Kas jiems gresia? Labai nedidelė atsakomybė už tokį dalyką... Gaus arba viešųjų darbų, ar baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki vienerių metų už žiaurų elgesį su gyvūnais. Tiesa laisvės atėmimas taikomas nebent tuo atveju, jei žmogus jau daug kartų teistas, arba įvykis turi didelį atgarsį visuomenėje, kai gyvūną numeta nuo tilto ir plačiai paviešina, pavyzdžiui,“ - kalbėjo pareigūnas.

V. Bacevičius pridūrė, kad dujiniai ginklai netrukus bus pradėti registruoti, gali būti, kad bus sugriežtintos ir pneumatinių šautuvų įsigijimo ir laikymo taisyklės. Nors tokie ginklai nėra galingi, šaunant iš arti jais galima rimtai sužeisti ne tik paukštį ar gyvūną, bet ir žmogų.