Bandys pritaikyti skandinavų patirtį

Daugeliui šeimų besiskundžiant, jog į darželius patekti sunku, o ir alternatyvų standartiniams darželiams rasti ne taip paprasta, besikuriantis miško darželis kviečia šeimas rugsėjo mėnesį išbandyti miško darželio gyvenimą ir likusius metus vaikučius leisti į Smiltynėje, gamtoje veiksiantį miško darželį.

„Miško darželio idėja atkeliavo iš svetur,– sako miško darželio idėjos autorė bei vadovė Dovilė Urbanavičienė. - Vokietijoje, Anglijoje ir Skandinavijos šalyse, miško ar lauko darželiai sudaro didelę dalį valstybinių darželių. Statistiniais duomenimis, Danojoje tokių darželių net 38 procentai! Lietuvoje miško darželiai kol kas nėra populiarūs, bet tikimės, jog per keletą metų Klaipėdos gyventojai pajus, jog vaikai iš miško darželių kitokie- atsparesni, savarankiškesni, emociškai bei fiziškai stabilesni, itin imlūs mokslui.”

Mokys išgyventi gamtoje

Miško darželis- naujiena Lietuvoje. Tai – darželis, ištisus metus veikiantis gamtoje, kur vaikai žaidžia, mokosi, gyvena, valgo ir miega gryname ore. Smiltynėje veiksiantis miško darželis tik itin sudėtingomis oro sąlygomis glausis Smiltynės gelbėtojų stotyje, visomis kitomis dienomis vaikai nuo 8 valandų ryto iki 17 valandos bus miške ar pajūry.

„Į svečius kviesimės miškininkus, skautus, savanorius, aplinkosaugininkus- tuos kurie išmano daug apie gamtą, gamtos puoselėjimą, išgyvenimą gamtoje, įvairių įrankių naudojimą,- pasakoja Dovilė. - Taip pat daug dėmesio skirsime menui gamtoje: piešimui, tapymui, mozaikų ir mandalų darymui. O prastu oru stengsime kuo daugiau kultūrinių įstaigų aplankyti- muziejų, parodų bei galerijų.”

Miško darželio veiklos organizatoriai taip pat žada rengti įvairias ekskursijas vaikams, kad šie susipažintų su pasauliu: „Lankysime policiją, gaisrinę, kepklėles, gamyklas- vaikams visi suaugusiams įpasti dalykai yra labai įdomūs”, - pabrėžia darželio idėjos sumanytojai.