Šventės dalyvius pasveikino Druskininkų miškų urėdijos miškų urėdas Zenonas Naujokas bei Generalinio miškų urėdo pavaduotojas Petras Kanapienis, perdavęs laureatams Generalinio miškų urėdo Benjamino Sakalausko sveikinimą, kuriame pasidžiaugta, kad Lietuvos urėdijų darbuotojai entuziastingai atsiliepė į kvietimą dalyvauti konkurse, o portalo www.valstybiniaimiskai.lt lankytojai aktyviai rinko geriausius darbus.

Generalinio miškų urėdo vardu P. Kanapienis kūrinių autoriams palinkėjo, kad neblėstanti meile savo profesijai ir gamtai įkvėptų naujiems darbams.

 Lietuvos miškininkai savo ruožtu džiaugėsi, kad šiemet konkurse galėjo dalyvauti ir savo kūrinius visuomenei pristatyti visi be išimties Lietuvos urėdijų darbuotojai. Taip buvo suteikta galimybė atsiskleisti iki šiol neatrastiems talentams.

Iš viso padėkos raštais ir prizais arba padėkos raštais apdovanoti 45 konkurso dalyviai.

Eugenijos Strazdienės, Valkininkų miškų urėdijos darbuotojos, kūriniai pateko tarp laureatų net trijose kategorijose – tapybos, drožybos ir literatūros. Ponia Strazdienė apdovanota už paveikslą „Mėnesiena“, drožinį „Baubukas“ ir eilėraštį „Čia Lietuva“.

Miškininkų kūrybos konkurso informacinio rėmėjo portalo Grynas.lt skaitytojai taip pat turėjo galimybę išreikšti savo nuomonę, balsuodami už jiems labiausiai patikusią vieną iš trisdešimties konkurso metu atrinktų nuotraukų. Susumavus aktyvaus balsavimo rezultatus išrinktas geriausių nuotraukų dešimtukas, kurių autoriai apdovanoti konkurso padėkos raštais ir prizais:

10 vieta „Istorija – jei galėčiau prabilti“, Sigita Vyzaitė, Marijampolės miškų urėdija
9 vieta „Susitikimas“, Algirdas Masaitis, Raseinių miškų urėdija
8 vieta „Kelias per mišką“, Andrius Čeponis, Jurbarko miškų urėdija
7 vieta „Žemėj Lietuvos, ąžuolai žaliuos“, Bronislovas Ambrozas, Tauragės miškų urėdija
6 vieta „Balinukas – banginukas“, Jonas Barzdėnas, Švenčionėlių miškų urėdija
5 vieta „Rudens kelias“, Mindaugas Ilčiukas, Zarasų miškų urėdija
4 vieta „Tu kas?“, Zigmas Latakas, Nemenčinės miškų urėdija
3 vieta „Voveriukas“, Arvydas Stakė, Panevėžio miškų urėdija
2 vieta „Maumedžių žydėjimas“, Svajūnė Visockaitė, Zarasų miškų urėdija

Daugiausia Grynas.lt lankytojų balsų ir simpatijų surinko Kęstučio Jarmalavičiaus, Ukmergės miškų urėdija, darbas „Draugystė“. Nuotraukos autorius pažadėjo GRYNAS.lt portalo skaitytojams atskleisti, kokia buvo šios nuotraukos istorija, kaip surastas mažylis stirniukas.

Taip pat Generalinė miškų urėdija buvo pažadėjusi penkis prizus balsavusiems už gražiausią nuotrauką.

Juos laimėjo:

1. Milda Jokūbauskaitė
2. Zita Vaskelaitė – Lukaševičienė
3. Ovidijus Lingė
4. Gita Matevičiūtė
5. Gintautas Kavaliauskas

Su laimėtojais redakcija susisieks asmeniškai.