GRYNAS.lt rubrikai „Nutverk šiukšlintoją“ atsiųstose nuotraukose užfiksuota įmonė, kuri nesugeba išmesti kelių maišelių į šiukšlių konteinerį.

„Tikiuosi, kad Jūs paviešinsite ir nusiųsite atitinkamoms instancijos, kad nubaustų aplinkos darkytojus“, - viliasi Edvinas.

Mini šiukšlynas padarytas Raudondvario pl 166, Kaunas. Skaitytojo teigimu, tai nutinka nebe pirmą kartą. „Sutvarkome patys, bet kas savaitę vėl atsiranda“, – guodėsi vyras.

Skaitytojas perdavė redakcijai šiukšlinusios įmonės ir asmens duomenis, jie bus perduoti aplinkosaugininkams.

Primename, kad šiuo metu GRYNAS.lt vis dar vyksta konkursas - visi norintys gyventi sveikoje ir  saugioje aplinkoje, kviečiami dalintis išsamia informacija bei vaizdo medžiaga, kurioje užfiksuoti nelegalūs sąvartynai, ypač esantys nacionaliniuose ir regioniniuose parkuose, gamtos rezervatuose ar kitose saugomose teritorijose.

Akcijos partneriai savomis lėšomis žada finansuoti 10-ies nelegalių sąvartynų sutvarkymą kiekvienoje apskrityje. Bendradarbiaujant su savivaldybėmis taip pat bus siekiama sutvarkyti ir visus kitus, aktyvių
piliečių nurodytus nelegalius šiukšlynus.

Surinkta išsami  skaitytojų atsiųsta informacija apie piktavalius šiukšlintojus ne tik bus skelbiama viešai, tačiau ir perduota Aplinkos apsaugos agentūrai. Nustačius pažeidėjus, jiems bus skiriamos baudos.