„Prašau „pasigrožėti“ po langais pūpsančiu šiukšlynu, esančiu Kalvariju g. 136 namo kitoje puseje (Giedraičių g.), kur ištisus metus stūkso šiukšlių kalnai. Nežinau, kur kreiptis, i savivaldybę buvo rašytas prašymas konteinerius pernešti toliau nuo langų, deja,.. Šiukšlynas taip toliau ir stovi. Ypač vasarą baisu, kada kyla kvapai ir visa kita...“ , - dėstė moteris.

Viktorijos laiškas buvo persiųstas Vilniaus miesto aplinkosaugininkams.

Primename, GRYNAS.lt kartu su partneriais vis dar vykdo konkursą - visi norintys gyventi sveikoje ir saugioje aplinkoje, kviečiami dalintis išsamia informacija bei vaizdo medžiaga, kurioje užfiksuoti nelegalūs sąvartynai, ypač esantys nacionaliniuose ir regioniniuose parkuose, gamtos rezervatuose ar kitose saugomose teritorijose.

Akcijos partneriai savomis lėšomis žada finansuoti 10-ies nelegalių sąvartynų sutvarkymą kiekvienoje apskrityje. Bendradarbiaujant su savivaldybėmis taip pat bus siekiama sutvarkyti ir visus kitus, aktyvių
piliečių nurodytus nelegalius šiukšlynus.

Surinkta išsami skaitytojų atsiųsta informacija apie piktavalius šiukšlintojus ne tik bus skelbiama viešai, tačiau ir perduota Aplinkos apsaugos agentūrai. Nustačius pažeidėjus, jiems bus skiriamos baudos.