Kurortiniuose miesteliuose arba paplūdimiuose sutinkami gyvūnai nėra agresyvūs, tačiau nereikia prie jų artintis, maitinti ar bandyti nusifotografuoti. Užtenka jais tiesiog pasigrožėti.

Kuršių nerijos pusiasalis, iš abiejų pusių skalaujamas vandens, tapo savotišku zoologijos sodu po atviru dangumi be jokių narvų ir sienų. Laukiniai žvėrys per daug metų priprato prie žmonių ir jų visai nebijo. O miško galiūnai briedžiai netgi tapo Neringos simboliu.
Lapė Nidos paplūdimio stovėjimo aikštelėje

Dabar su šiais gyvūnais susiduriama ganėtinai dažnai. „Prieš keletą savaičių net buvo atvejis, kai briedis užpuolė poilsiautoją pliaže. Matyt, buvo priežasčių. Viena jų gali būti poilsiautojų panika, kai jie, išvydę didelį žvėrį sausakimšame pliaže, pradeda rėkti, lakstyti į visas puses“, - sakė Neringos savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo ir statybos skyriaus vyriausiasis specialistas Viktoras Kolokšanskis.

Neseniai specialistą nustebino moters skambutis, kuri primygtinai reikalavo gelbėti ruonį. „Pamatė ramiai besišildantį ruonį pliaže ir puolė skambinėti tarnyboms, neva jį reikia gelbėti. O kam? Atplaukė gyvūnas pailsėti, išlipo į krantą. Žmonės nesuvokia, kur pateko: Neringa yra tikras laukinių gyvūnų safaris“, - kalbėjo specialistas.