Tai toli gražu ne nauja idėja – kavinių, kur galima gurkšnoti arbatą, kavą, užkandžiauti ir glostyti katę, pradininkai yra japonai. Šios kavinės įkūrėjai rūpinasi ir gyvūnų globa – čia priglaustos katės, kurių šeimininkai išvyko iš šalies ar negali toliau prižiūrėti gyvūno.

Finansuoti projektą padėjo ir visuomenė – per mažiau negu du mėnesius surinkta daugiau negu 100 tūkst. svarų. Kačių mylėtojai tiesiog šturmavo kavinės užsakymų internetu sistemą, tad kovo pradžioje atsidariusi kavinė užsakymų turi iki pat birželio pabaigos.

Statistika rodo, kad meile gyvūnams garsėjantys britai kasdien internete pasidalija beveik 4 mln. kačių nuotraukų ar vaizdo įrašų ir tik 1,5 mln. savo nuotraukų ar vaizdo įrašų. Kačių mylėtojai yra įsteigę ir augintiniams skirtą svetainę.

Kavinės lankytojai turi sumokėti 5 svarų įėjimo mokestį ir dvi valandas džiaugtis globotinėmis. Ateina įvairūs žmonės: bankininkai, dizaineriai, studentai. Neleidžiami tik mažesni negu aštuonerių metų vaikai - jie gali erzinti gyvūnus.