Apie darbštų skaitytoją Gabrielių GRYNAS.lt jau yra rašęs anksčiau. Moksleivis nepaliaudamas darbuojasi su fotoaparatu ir kaskart vis turi ką parodyti ir kuo nustebinti. Paklaustas, kuo jį traukia gamtos fotografija, neslepia, kad pirmiausiai, tai yra azartas.

„Kai pamatau retą paukštį ar kitokį žvėrį, širdis pradeda plakti greičiau, vis mąstai, ar spėsi padaryti kadrą. Kitas dalykas - tai rūšių kolekcionavimas, šiandien esu nufotografavęs lygiai 90 paukščių rūšių, bet kasdien atrandi kažką naujo ir kolekcija pildosi. Kartais tiesiog malonu pasivaikščioti su fotoaparatu ir pailsėti“, - GRYNAS.lt yra sakęs Gabrielius, kalbintas rugpjūčio pradžioje.

Fotografija jis susidomėjo prieš tris metus, kai sesė atidavė savo skaitmeninį fotoaparatą. Iš pradžių Gabrielius bandydavo nufotografuoti skrendančius lėktuvus. „Nežinau kodėl, bet iki šiol negaliu nepagriebti fotoaparato, kai matau lėktuvą. Kai tėvai pastebėjo, kad didžiąją dalį laisvalaikio praleidžiu su fotoaparatu, jie man padovanojo pirmą veidrodinį fotoaparatą. Būtent gamtos fotografavimui mane įkvėpė žymus fotografas Ričardas Anusauskas, kurį užkalbinau Vingio parke, nuo tos dienos pradėjau domėtis fotografija rimčiau", - pasakojo jaunasis fotografas.

Jis sakė, kad nėra sunku rasti paukštį ar kitokį gyvūną. Kur kas sunkiau jį nufotografuoti. „Fotoaparate yra pilna nustatymų, kuriuos reikia nustatyti akimirksniu. Kai pamatai paukštį, iškart reikia skenuoti aplinka - apšvietimą, foną, šešėlį, tada turi viska suvesti fotoaparate ir spausti fotografavimo mygtuką. Visa tai įvyksta per 1-3 sekundes, jei užtruksi ilgiau, rizikuoji prarasti kadrą, nes gyvūnai nelauks, kol juos nufotografuosi.Nustačius automatinį režimą, kuris viską padarys daug greičiau, vargu ar kažkas gausis", - kalbėjo Gabrielius.

Vos tik pradėjus snigti ir į Lietuvą atėjus tikrajai žiemai, Gabrielius skaitytojus pradžiugino nuotraukų galerija su zylute. Atbuline seka sudėliotos nuotraukos užminė mįslę – ar zylutė gali sulipdyti senį besmegenį? Paaiškėjo, kad jai labiau patinka ne lipdyti, o jį išardyti.
Zylutė darbuojasi prie senio besmegenio

Šįsyk jaunasis fotografijos mėgėjas siūlo pasigrožėti kadrais su paukščiais. Siūlome pabandyti paspėlioti, koks sparnuotis yra kiekvienoje nuotraukoje. Galiausiai teksto gale rasite atsakymus, ar buvote teisūs.

Jei buvote sąžiningi ir slapčia nežiūrėjote, pateikiame atsakymus, kokius paukščius matote fotografijose: baltoji pelėda, bukutis, didžioji antis, karklažvirblis, kėkštas, didžioji zylė, pilkoji zylė, sniegena, svilikas, vidutinis margasis genys ir žaliukės.